Get Adobe Flash player

Cisco Systems


Cisco Systems je američka multinacionalna kompanija koja se bavi razvojem, proizvodnjom i prodajom mrežne opreme. Od svog osnivanja  1984. godine do danas stekla je status vodećeg svjetskog proizvođača mrežne opreme. Cisco je kao pouzdan proizvođač mrežne opreme prepoznat i na bosanskohercegovačkom tržištu. Njegovi najveći kupci su telekom operateri, javna uprava, elektroenergetske kompanije, zdravstveni sektor, kao i mnogi drugi iz grupe malih i srednjih kompanija.

Cisco proizvodi i usluge su fokusirani na tri tržišna segmenta: “Enterprise and Service Provider”, “Small Business” i “Home”.

Prodaju svojih proizvoda na tržištu BiH Cisco vrši kroz mrežu partnera.

GBG d.o.o. Sarajevo ima status “Cisco Select Partner”.  U posljednje tri godine prodali smo veliki broj mrežne opreme poput router-a, switch-eva i wireless sistema, te uspješno završili nekoliko projakata koji uključuju “Unified Computing”, “Unified Fabric”, “Data Centre Switching” i “Storage networking” oblasti.

 

Projekti:

-  Isporuka Cisco UCS (Unified Computing System) servera

- Proširenje kapaciteta postojeće Cisco mrežne opreme koja uključuje isporuku Cisco Catalyst 6500/5500/4500/3750/3560 switch-eva i obuku korisnika